Trygga produkter

I våra hälsokostbutiker som ofta tillhör kedjorna Life eller Hälsokraft finns det bra kontroll på vilka produkter man tar in. Butikskedjorna har sortimentsråd där man granskar produkterna.

Som leverantörer av kosttillskott följer man HACCP, som är en kvalitetsstandard för tillverkning av mat. Vad man granskar noga är bland annat förekomst av allergener som annars kan ge stora problem. Man kontrollerar också att märkningen uppfyller svensk lagstiftning och att innehållet verkligen stämmer med vad som deklareras.

Vi är också medlemmar i Svensk Egenvård, en branschförening med mycket kunskap om den svenska egenvårdsmarknaden och som ofta är remissinstans till myndigheter och hjälper till att sprida kunskap om säkra kosttillskott till konsument. www.svenskegenvard.se

Hudvård kontrolleras av läkemedelsverket och alla hudvårdsprodukter finns i en europeisk databas. Vår hudvård är naturlig och i de flesta fall även ekologisk. Leverntörerna av hudvård är med i en branschförening som heter NOC sweden, www.nocsweden.se
Naturlig hudvård innehåller inga mineraloljor som kan torka ut huden och täppa igen porer, istället innehåller de det bästa från naturen. Alla produkter i Greenfamilyboxen är fria från parabener.

Många varnar för kosttillskott på nätet och det finns tyvärr några oseriösa firmor som säljer produkter, ofta från andra länder och därför hela tiden kommer undan svensk lagstiftning. För att känna dig trygg rekommenderar vi därför att du går till en hälsokostbutik. Butikerna kontrolleras av miljö och hälsoskydd och följer svensk lag.
Vi vill göra dig medveten om produkternas innehåll och hur viktigt det är med naturliga och ekologiska råvaror. Det bästa av allt är att vi vill göra det utan kostnad för dig- genom en gratis produktlåda från Greenfamily. Produkterna i lådan är naturliga, välkontrollerade och lämpliga för dina barn eller för dig som förälder.